Article 83. Col·laboració amb altres entitats o persones físiques.
1. Els grups d’investigació reconeguts per la Universitat, els Departaments i els Instituts Universitaris d’Investigació, i el seu professorat a través dels mateixos o dels òrgans, centres, fundacions o estructures organitzatives similars de la Universitat dedicats a la canalització de les iniciatives investigadores del professorat i a la transferència dels resultats de la investigació, podran celebrar contractes amb persones, Universitats o entitats públiques i privades per a la realització de treballs de caràcter científic, tècnic o artístic, així com per al desenvolupament d’ensenyaments d’especialització o activitats específiques de formació.
2. Els Estatuts, en el marc de les normes bàsiques que dicte el Govern, establiran els procediments d’autorització dels treballs i de celebració dels contractes previstos en l’apartat anterior, així com els criteris per a fixar la destinació dels béns i recursos que amb ells s’obtinguen.
3. Sempre que una empresa de base tecnològica siga creada o desenvolupada a partir de patents o de resultats generats per projectes d’investigació finançats totalment o parcialment amb fons públics i realitzats en universitats, el professorat funcionari dels cossos docents universitaris i el contractat amb vinculació permanent a la universitat que fonamente la seua participació en els esmentats projectes podran sol·licitar l’autorització per a incorporar-se a aquesta empresa, mitjançant una excedència temporal.
El Govern, previ informe de la Conferència General de Política Universitària, regularà les condicions i el procediment per a la concessió d’aquesta excedència que, en tot cas, només podrà concedir-se per un límit màxim de cinc anys. Durant aquest període, els excedents tindran dret a la reserva del lloc de treball i al seu còmput a l’efecte d’antiguitat. Si amb anterioritat a la finalització del període pel qual s’haguera concedit l’excedència el professor no sol·licitara el reingrés al servei actiu, serà declarat d’ofici en situació d’excedència voluntària per interés particular.
Entitats beneficiàries
Article 16. Entitats beneficiàries del mecenatge. Els incentius fiscals previstos en aquest Títol seran aplicables als donatius, donacions i aportacions que, complint els requisits establits en aquest Títol, es facen en favor de les següents entitats:
a) Les entitats sense finalitats lucratives a les quals siga aplicable el règim fiscal establit en el Títol II d’aquesta Llei.
b) L’Estat, les Comunitats Autònomes i les Entitats Locals, així com els Organismes autònoms de l’Estat i les entitats autònomes de caràcter anàleg de les Comunitats Autònomes i de les Entitats Locals.
c) Les universitats públiques i els col·legis majors adscrits a aquestes. d) L’Institut Cervantes, el *Institut Ramon Llull i les altres institucions amb finalitats anàlegs de les Comunitats Autònomes amb llengua oficial pròpia.
Règim fiscal d’altres formes de mecenatge
Article 25. Convenis de col·laboració empresarial en activitats d’interés general.
1. S’entendrà per conveni de col·laboració empresarial en activitats d’interés general, als efectes previstos en aquesta Llei, aquell pel qual les entitats a què es refereix l’article 16, a canvi d’una ajuda econòmica per a la realització de les activitats que efectuen en compliment de l’objecte o finalitat específica de l’entitat, es comprometen per escrit a difondre, per qualsevol mitjà, la participació del col·laborador en aquestes activitats. La difusió de la participació del col·laborador en el marc dels convenis de col·laboració definits en aquest article no constitueix una prestació de serveis.
2. Les quantitats satisfetes o les despeses realitzades tindran la consideració de despeses deduïbles per a determinar la base imposable de l’Impost de societats de l’entitat col·laboradora o de l’Impost sobre la Renda de no Residents dels contribuents que operen en territori espanyol mitjançant establiment permanent o el rendiment net de l’activitat econòmica dels contribuents acollits al règim d’estimació directa de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.
3. El règim fiscal aplicable a les quantitats satisfetes en compliment d’aquests convenis de col·laboració serà incompatible amb els altres incentius fiscals previstos en aquesta Llei.